Hírek

2008.02.13. 17:17

Draskovics nem tervez változást az IRM-ben

Draskovics Tibor számít Juhász Gábor államtitkár tevékenységére, a minisztériumban pillanatnyilag nem tervez sem személyi, sem szervezeti változást. A kijelölt igazságügyi és rendészeti miniszter erről a szerdai budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón beszélt.

BAMA

"Most nem tervezek változtatást" - mondta a politikus az MTI azon kérdésére, várhatóak-e személyi és szervezeti változások az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban (IRM). Draskovics Tibor ugyanakkor hozzátette: később lehetnek "kisebb korrekciók", de az IRM minden munkatársára számít. A IRM jövőbeni vezetője jelezte: Juhász Gábor munkájára elsősorban a rendészeti területen számít. A sajtótájékoztatón a politikus elmondta: legfontosabb  feladatának a közigazgatás fejlesztését és modernizációját, a  deregulációt, a versenyképességet, a büntető törvénykönyv új  értékekkel történő bővítését tartja, a rendőrségtől pedig azt várja,  hogy "ne hagyjon szó nélkül egyetlen szabálytalanságot sem", illetve  minden rendelkezésre álló eszközzel lépjen fel az országgyűlési  képviselőket ért fenyegetések ellen.

A rendőrséggel kapcsolatban Draskovics Tibor kitért arra: számít a rendőri vezetők munkájára, és gondoskodni szeretne mindazokról, akiket munkájuk közben támadás, sérelem ért, legyenek azok bírók, rendőrök, vagy bárki más. Arra a kérdésre, hogy milyen elvárásokat fogalmazott meg Gyurcsány Ferenc a személyével kapcsolatban, Draskovics Tibor úgy válaszolt: határozottabb, következetesebb fellépést vár a kormányfő a jogérvényesítés és a jogvédelem terén. A kijelölt igazságügy-miniszter hozzátette, a miniszterelnök szerint "rám van szükség ebben a funkcióban". Ehhez a témához kötődött az a kérdés, mi a véleménye arról, hogy Gyurcsány Ferenc előző kormányában leváltotta a pénzügyminiszteri tisztségről, most pedig egy másik tárca élére kezdeményezi kinevezését. Draskovics Tibor úgy válaszolt, ezt a miniszterelnöknek kell eldöntenie. A sajtótájékoztatón arról is kérdezték Draskovics Tibort, hogy a Magyar Gárdával szemben milyen fellépést várnak el tőle. A politikus azt mondta: a szervezettel szemben nem lehet kormányzati intézkedést tenni, a kérdésben az ügyészségnek és a bíróságnak van hatásköre. Az MTI megkérdezte, hogy a gyülekezési törvény korábban tervbe vett esetleges módosítását illetően milyen elképzelései vannak a kijelölt miniszternek. Draskovics Tibor azt mondta, sem lehetőségét, sem szükségét nem látja a jogszabály változtatásának. Mint hozzátette, a gyülekezési törvény módosításához politikai konszenzusra lenne szükség, de ez jelenleg nincs meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!