Hírek

2008.02.28. 18:48

Eddig nem látott fotók mutatják be Michelangelo szobrait

A szobrász Michelangelót mutatja be egy néhány napja megnyílt fotókiállítás a budapesti Olasz Kultúrintézetben.

BAMA

A március 20-ig látható tárlaton Aurelio Amendola olasz fényképész fotókon keresztül mutatja be Michelangelo legfontosabb szobrászati remekműveit. A kiállítás anyaga 58, eddig nem publikált képen mutatja be Michelangelo olaszországi, valamint más európai városokban, köztük Párizsban, Londonban, Brüsszelben található műveit. A fotók a szentpétervári Ermitázsból érkeztek Budapestre.

A fotóművész témaválasztása nem véletlen. Pályafutása során elsősorban a képzőművészetet, ezen belül is Jacopo della Quercia, Michelangelo, Donatello, Giovanni Pisano műveit állította képei középpontjába. Ezen kívül számos híres kortárs olasz művész – köztük Marino Marini, Burri, Fabbri, Ceroli, Vangi, Kounellis – monográfiája is az ő nevéhez fűződik. Amendola három éve már rendezett Budapesten egy fotókiállítást Michelangelo Dávidjáról, s az Olasz Kultúrintézet történelmi épületéről készült kiadvány illusztrációi is az ő munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!