Hírek

2008.02.29. 10:00

Eger: tüntetés és közlekedési káosz

Az Egri Markhot Ferenc kórház funkcionális privatizációja ellen tüntettek pénteken mintegy 200-an Egerben a megyeháza előtt. A demonstrációt abból az alkalomból rendezte több civil szervezet, hogy a megyegyűlés pénteki ülésén dönt a kórház vagyonkezelésére kiírt pályázatról.

BAMA

Félpályás útlezárást alakítottak ki a tüntetéssel egy időben az Egerre bevezető utakon. Öt helyszínen mintegy 10-10 fellobogózott és transzparensekkel ellátott autó torlaszolta el a fél útpályát, ami közlekedési káoszhoz vezetett.

A Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülése is botrányos körülmények között kezdődött meg, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie. "Hajrá Eger, Hajrá Debrecen!" - skandálta mintegy tíz-húsz ember az önkormányzat hivatalos ülését megzavarva az egri megyeháza dísztermében. Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke számos alkalommal felszólította a rendbontókat a demokratikus szabályok betartására, ám azok újra és újra, sokszor nyomdafestéket nem tűrő módon, hangoskodtak. Az elnök már több alkalommal figyelmeztette a rendbontókat arra, hogy kivezetteti őket a teremből, amennyiben továbbra is zavarják a köztestület munkáját.

Incidens történt a megyeháza bejáratához felállított detektoros kapunál, ahol nézeteltérésbe keveredett a kórház sztrájkbizottságának elnöke az intézményt nagy erőkkel biztosító biztonsági cég munkatársaival. Szabó Pált, illetve Hegyaljai Juditot, a kórház közalkalmazotti tanácsának elnökét hosszas, ingerült vita után engedték fel az ülésterembe. A helyszínt a rendőrség is megerősített erőkkel biztosítja. A tenderre HospInvest Zrt., a Debreceni Egyetem adtak be pályázatot, illetve ajánlatot tett a működtetésre Eger város önkormányzata is. A tendert elbíráló bizottság a HospInvest pályázatának elfogadását javasolta korábban a megyegyűlésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!