Hírek

2008.02.22. 18:30

Javított az MSZP, de így is nagy a hátránya

„A múlt havi mélyponthoz képest valamelyest javult az MSZP megítélése, azonban a biztos szavazó pártot választók körében növekedett a távolság a Fidesz és a nagyobbik kormányzópárt között” – áll a Századvég és a Forsense legutóbbi jelentésében.

BAMA

A közvéleménykutatás szerint a kormány megítélése némiképp javult, de még így is túlnyomó többségben van a második Gyurcsány-kormányt mélyen negatívan megítélők tábora. A biztos szavazó pártválasztók esetében az MSZP támogatottsága 26 százalék, A Fidesz 64 százalékon áll. Az ötszázalékos parlamenti küszöböt sem az MDF, sem az SZDSZ nem éri el. A teljes lakosság 13 százaléka szavazna az MSZP-re, 26 százaléka a Fideszre. A választásokon a felmérés szerint 57 százalékos lenne a részvétel. Valószínűleg a népszavazási kampány beindulásával van összefüggésben, hogy a pártpreferenciájukat eltitkolók aránya immár megközelíti a kérdezettek negyedét. A kormányváltást 44 százalék pártolja, míg a megkérdezettek 33 százaléka szerint a kabinetnek folytatnia kellene a munkáját.

Az adatok szerint jelenleg 4 százalékkal többen tartják Orbán Viktort alkalmasabb kormányfőnek, mint Gyurcsány Ferencet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!