Hírek

2008.02.28. 15:48

Környezetszennyezés miatt tett bejelentést a hatvani MDF

Bejelentést tett a Heves és Nógrád megye határán kialakult hulladékszennyezés miatt csütörtökön a Magyar Demokrata Fórum hatvani szervezete.

BAMA

A környezetkárosításról értesítettük az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget, a Heves Megyei  Közlekedési Felügyeletet, valamint a Magyar Turizmus Zrt.  Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságát - közölte  Hegedűs Máté, a szervezet alelnöke az MTI-vel. Erre azt követően került sor, hogy a megyehatáron, a 21-es főút  közelében lévő telepről kifújt szemét elárasztotta a környező  földeket, veszélyeztetve a közelben fekvő településeket is -  hangsúlyozta a politikus. Úgy vélekedett: a jelenlegi helyzet nem csak környezetvédelmi  szempontból, hanem turisztikai szempontból is káros, hiszen a  Hevesbe érkezők azt tapasztalják, hogy szeméttel vannak teli a  környező földek, utak.

Ráadásul mindez komoly közlekedési veszélyt is jelent, hiszen a  szemetet keresztülfújja a főútvonalon a szél - tette hozzá. Az MDF hatvani szervezete ebben a helyzetben arra kéri a   hatóságokat, hogy intézkedjenek a mentesítés érdekében és vonják  felelősségre a környezetszennyezés felelőseit - közölte az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!