Hírek

2008.02.28. 08:06

MTV: nyáron döntenek az új székház felszerelésének finanszírozásáról

Várhatóan negyedév múlva döntik el, hogy saját forrásból vagy hitelből finanszírozzák-e a Magyar Televízió új székházának technikai berendezéseit,

mti

Várhatóan negyedév múlva döntik el, hogy saját forrásból vagy hitelből  finanszírozzák-e a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai székházának  technikai berendezéseit, akárcsak azt is, hogy megvásárolják vagy  lízingelik-e azokat - olvasható a közmédium sajtóosztályának az MTI  kérdéseire adott válaszában.

Az MTV - várhatóan májusban záruló - versenytárgyalásos közbeszerzéssel szerzi be az eszközöket, és "az eljárás jellegéből adódik", hogy a párbeszéd szakaszában kell tisztázni, mit és mennyiért szereznek be, illetve milyen módon fizetnek - tudatták, megjegyezve: a finanszírozási formáról csak ezt követően születhet döntés.

Megválaszolatlanul hagyták egyebek mellett, hogy ha a hitelfelvétel mellett döntenek, de még nincsen elnöke a társaságnak, van-e felhatalmazása az ügyvezetőnek ilyen szerződés aláírására, akárcsak arra, hogy mit kínálna fel a kölcsön fedezetéül az MTV, illetve történtek-e e lépések annak érdekében, hogy az állam vállaljon kezességet.

Február eleji közlés szerint az új, óbudai székház műszaki felszerelésére kiírt pályázat mind a négy jelentkezője megfelelt az alkalmassági feltételeknek, ezért valamennyien benyújthatják ajánlatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!