Hírek

2008.02.26. 16:28

Orbán: ez a pénz kevés az egészségügynek

Emelni kell a teljes nemzeti össztermékből az egészségre fordított összeget, mert az ágazatra jelenleg költött pénzből nem lehet jobban működtetni a magyar egészségügyet - mondta Orbán Viktor kedden Győrött a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott főorvosi értekezleten.

BAMA

Szükség van arra, hogy „a teljes magyar összterméknek annyi százalékát költsük egészségügyre, mint teszik azt tőlünk nyugatabbra” - hangoztatta a Fidesz elnöke. Az ellenzéki párt vezetője elhibázottnak minősítette a 250 milliárd forint kivonását az egészségügyből, amelyet - mint mondta -, „a konvergenciaprogram Brüsszelbe benyújtott változata tartalmaz”. Ennek a pénznek egy tekintélyes részét, vagy ha lehet, az egészét vissza kell adni az egészségügynek - szögezte le. Orbán Viktor kijelentette: az egészségügy finanszírozásának megoldását nem az egészségügyben kell keresni, a megoldás a gazdasági növekedés. Ám az egy százalékos gazdasági növekedés mellett ne reménykedjünk abban, hogy orvosolható az egészségügy problémája - figyelmeztetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!