Hírek

2008.02.27. 17:45

Orbán párbeszédet javasol

Orbán Viktor: párbeszédre van szükség az egészségügy és az oktatás jövőjéről

mti

Az egészségügy és az oktatás jövőjéről folytatott párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet a népszavazás kapcsán Orbán Viktor szerdán Kecskeméten, amikor a megyei kórház dolgozóival találkozott.

A népszavazás túl azon, hogy gyógyír mindenfajta bajokra, azért igazán kívánatos Magyarország számára, mert végre értelmesen lehet párbeszédet folytatni a magyar egészségügy és a magyar oktatás jövőjéről. Az országnak adjuk meg azt a lehetőséget, hogy végre szembesüljön azzal, mit tud kezdeni az egészségügy és a tudás kérdésével - mondta a pártelnök. Véleménye szerint, az egészségügy és a tudás a XXI. század két legfontosabb kérdése minden modern nemzet számára.

Orbán Viktor beszédében utalt arra, hogy a jelenlegi kormánypártok a 2006-os országgyűlési választási kampányban nem voltak hajlandóak őszinte és komoly vitát folytatni a nemzet sorsa szempontjából fontos kérdésekről.

"Ha már nem beszéltünk értelmesen és egyenesen, részrehajlás nélkül, mert nem volt kivel, a 2006-os választási kampányban, akkor legalább most pótoljuk a mulasztást" - mondta, hozzátéve: nem a népszavazásról szeretne tanácskozni hallgatóságával.

Felidézte azt a programsorozatot, amit a Fidesz 2006-ot megelőzően a gazdasági élet szereplőivel folytatott, melynek eredményeként Gazdasági konzultáció címmel megjelentettek egy kötetet. Orbán Viktor szerint a népszavazás alkalmat ad arra, hogy országos konzultáció keretében találkozhassanak orvosokkal, szakápolókkal és egészségügyi dolgozókkal, akikkel a Fidesz politikusai az egészségügy jövőjéről folytathatnak eszmecserét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!