Hírek

2008.02.26. 19:22

Pénzmosással gyanúsítják a cégvezető feleségét

Mintegy 284 millió forintos pénzmosás, csalás és közokirat-hamisítás gyanújával tett vádemelési javaslatot a kecskeméti Hírös Ép cégcsoport egyik vezetőjének felesége ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A kecskeméti nőn kívül még négy férfit, és egy ügyvédnőt is gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével, amelyre egy tavaly ősszel érkezett bejelentés alapján figyeltek fel a rendőrök.

BAMA

A nyomozás során arra a következtetésre jutottak, hogy több fantomcéggel bonyolult pénzügyi tranzakciót bonyolított le a Hírös Ép. Az ehhez szükséges iratokat a cégvezető, S. S. felesége írta alá. A négy fantomcégnek több tételben átutaltak összesen 284 millió forintot, amelyet egy ügyvédnő vett fel. A pénz mintegy ötöde állítólag S. S. feleségéhez került, a többiről egyelőre nincs információjuk a rendőröknek. A jelenlegi bizonyítékok alapján mindemellett úgy gondolják, hogy S. S. nem tudott a pénzmosásról, ezért ellene  nem is javasoltak vádemelést.

Egy másik bűncselekmény ügyében viszont éppen az 52 esztendős S. S-t kívánja bíróság elé állítani a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A kecskeméti Arborétum Lakóparkhoz kapcsolódó csalás gyanúja miatt, amelyben – az ügyészség szerint – mintegy 156 milliós kárt okozott az alvállalkozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!