Hírek

2008.03.31. 11:02

A fegyelmi tárgyalás eredményére várnak Karsai szimpatizánsai

Nyolc-tíz busszal utaztak Budapestre Karsai József szocialista képviselő szimpatizánsai, akik rendőri biztosítás mellett, csendesen demonstrálnak hétfőn délelőtt a Képviselői Irodaház előtt.

BEOL.hu

Hétfőn délelőtt, néhány perccel fél 11 előtt adták át Varjú Lászlónak, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesének Karsai József szimpatizánsai azt a petíciót, mellyel a battonyai politikus esetleges kizárása ellen tiltakoznak. A békés demonstráció – melyre Békés, Csongrád és Baranya megyéből is érkeztek – még ezekben a percekben is zajlik, amikor a szocialista parlamenti frakció Karsai József fegyelmi ügyének tárgyalására készül.

A szimpátiatüntetés szervezői a résztvevők között nyolcszáz szál szegfűt, valamint magyar nemzeti színű és MSZP-s zászlókat is szétosztottak – számolt be a fővárosi helyszínen tartózkodó tudósítónk. Munkatársunk elmondta, hogy a tüntetők körében nem volt túl népszerű az a kutyáját sétáltató, helyi nő, aki „beszólt” a szimpatizánsai között tartózkodó Karsainak. A budapesti asszony Karsainak célozva azt mondta, hogy reméli, örökre kizárják a politikust a pártból. Más rendkívüli esemény egyelőre nem történt.

A demonstrálók között egyébként egyaránt vannak MSZP-szimpatizánsok és olyanok is, akik különösebben nem szimpatizálnak a párttal, ám Karsai Józseffel annál inkább. Egy 21 éves magyarbánhegyesi fiatalember – akit szintén nem fűz semmilyen szál a szocialistákhoz – például elmondta munkatársunknak: „Karsai indulhatott volna akár MIÉP-es vagy fideszes színekben is, akkor is képviselő lenne. Őt nem azért választották meg, mert szocialista, hanem mert őszinte, jó ember, és igazat mond.”
Azt pillanatnyilag nem tudni, hogy az irodaházban éppen hol tart az ülés, de azt maga Karsai József árulta el, hogy – bár a koalíciós válság talán fontosabb téma lehetne – az ő fegyelmi ügye lesz az első napirendi pont.

A 800 szál vörös szegfűvel a tüntetők beterítették az irodaház lépcsősora, s az épület előtti járda egy részét. Erre a rendőrségtől fél órára kaptak engedélyt, azt követően az V. kerületi Olimpiai Parkba viszik majd a virágokat. Tudósítónk beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc néhány perccel ezelőtt úgy távozott a irodaházból, hogy egy pillantást sem vetett az egyébként elég feltűnően szétszórt virágokra, s a szimpátiatüntetés résztvevőivel sem foglalkozott különösebben. A helyszínen egy tábla is látható a következő felirattal: „180 giliszta egy képviselővel szemben”. Az ülésről – ahová Karsai Józsefet bő tíz perccel ezelőtt hívták be – továbbra sem szivárgott ki információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!