Hírek

2008.03.18. 14:35

A szocialisták egyetértenek Rogánnal

Az MSZP ötpárti egyeztetést kezdeményez a rendbontók megfékezésére

mti

Az MSZP ötpárti egyeztetést kezdeményez a rendbontók és rendzavarók hatékonyabb megfékezése érdekében - jelentette be Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. A kezdeményezésnek nem a békés demonstrációk szigorítása, hanem a rendbontók megfékezése a célja - mondta a kormánypárti  politikus.

Úgy vélte, komoly társadalmi üzenete lenne annak, ha az  Országgyűlés nagy többséggel, ellenszavazat nélkül fogadná el a törvénymódosításokat. Hozzátette: a büntető törvénykönyv mellett más jogszabályok módosítását is el tudja képzelni, példaként a szabálysértési törvényt említette. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a már meglévő jogszabályokat meg kell próbálni következetesen alkalmazni, de elengedhetetlen új jogintézmények bevezetése is.

Bárándy Gergely elmondta: azt szeretnék, hogy mindenki félelem nélkül mehessen ki az utcára véleményét elmondani, és ne kelljen attól tartania, hogy "egyes elemek, a közrendet súlyosan megzavarva az ő testi épségüket és akár életüket veszélyeztetik". A kormánypárti politikus közölte: Rogán Antalnak, az V. kerület  fideszes polgármesterének kezdeményezése adta az alapot az ötpárti egyeztetésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!