Hírek

2008.04.26. 16:40

Kaiser ügyében perújítást rendelt el az ítélőtábla

Perújítást rendelt el a móri ügyben jogerős életfogytiglaniját töltő Kaiser Ede vonatkozásában a Fővárosi Ítélőtábla

MTI

Perújítást rendelt el a móri ügyben jogerős életfogytiglaniját töltő Kaiser Ede vonatkozásában a Fővárosi Ítélőtábla - mondta Dezső Antal ügyvéd az MTI-nek szombaton. A perújítást az indokolja, hogy az újabb bizonyitékok szerint feltehetően mégsem Kaiser követte el a bűncselekményt.

Így most már egyszerre három büntetőbírósági eljárás van folyamatban a hat évvel ezelőtti nyolc áldozatot követelő bankrablás miatt. Kaiser Ede perújítása mellett, amit a Fővárosi Bíróságon tárgyalnak majd, április eleje óta vádemelés folytán bírósági szakban van a W. Róbert elleni eljárás a Fejér Megyei Bíróságon. Továbbá a Kaiserrel együtt négy éve megvádolt, Hajdú László ellen megismételt eljárás zajlik a Fővárosi Bíróságon, bár ebben az ügyben a legutóbbi tárgyaláson már az ügyész is a vád módosítását kérte, mondván, hogy Hajdú nem bűnös a móri mészárlás vádpontjában.

Dezső Antal elmondta: a tábla Kaiser móri bankrablással kapcsolatos jogerős elítélése ügyében perújítást elrendelő végzése az eljárás ismerői számára semmi újdonságot nem tartalmaz. A tábla határozata utal a két új elkövető több mint egy évvel ezelőtti őrizetbe vételére, a móri helyszínen rögzített nyomokra, az elkövetéskor használt fegyverekre, N. László tavalyi előzetes letartóztatása során elkövetett öngyilkosságára, és a W. Róbert ellen pár hete emelt vádra.

Kaiser ügyvédje hozzátette: a bizonyítékok java részét a Nemzeti Nyomozó Iroda egy éve nyilvánosságra hozta, ezen alapult akkor a perújításra irányuló védői indítvány. Kérdésre válaszolva Dezső Antal megjegyezte: érthetetlen miért várt a perújítás elrendelésével több mint egy évet a bíróság. Április 14-én a móri üggyel is vádolt Hajdú megismételt eljárásának tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon a móri üggyel Hajdútól teljesen függetlenül szintén megvádolt W. Róbert tanúként azt vallotta: Hajdúéknak semmi közük a cselekményhez. Ezután kérte vádbeszédében az ügyész annak kimondását, hogy Hajdú László nem bűnös a móri ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!