Hírek

2008.05.19. 08:34

Ismét Schmidt Jenő Tab polgármestere

Ismét Schmidt Jenő (Fidesz) Tab polgármestere, aki az időközi választáson egyedüli jelöltként indult a tisztségért

MTI

Ismét Schmidt Jenő (Fidesz) Tab polgármestere, aki az időközi választáson egyedüli jelöltként indult a tisztségért - közölte Mezőfi Ágnes, a helyi választási bizottság elnöke a vasárnapi időközi választás nem hivatalos végeredményét az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a választás eredményes és érvényes volt, a közel ötezer lakosú település 3.949 választásra jogosult állampolgára közül 583-an - 14,25 százalék - vettek részt a voksoláson. A leadott szavazatokból húsz érvénytelen volt. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a  polgármesterek jogállásáról szóló törvény szerint Somogy megyei  város elöljárójának polgármesteri tisztsége egy rágalmazási ügy kapcsán meghozott bírósági ítélet alapján január 9-én megszűnt.

A polgármestert azért marasztalta el a bíróság, mert a helyi újágban a város volt jegyzőjével kapcsolatosan - név nélkül - úgy fogalmazott, hogy "etikátlanul viselkedett". Ennek a véleményének a  bíróság álláspontja szerint magánemberként igen, polgármesterként  azonban nem adhatott volna hangot.

Schmidt Jenő a kirótt hatvanezer forint pénzbírságot befizette, és ezzel minden jogkövetkezmény alól mentesült, azaz büntetlen előéletű, így nem volt akadálya annak, hogy ismét elinduljon a polgármesteri tisztségért. A polgármesteri tisztséget 2002 óta betöltő, s most ismételten megválasztott Schmidt Jenő továbbra is főállású polgármesterként tevékenykedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!