Hírek

2008.08.05. 08:49

Válságban a Dunaferr női kézilabdacsapata

Súlyos pénzügyi gondokkal küzd az előző idényben bajnoki ezüstérmes Dunaferr női kézilabdacsapata.

MTI

A www.dunaujvaros.com internetes újság értesülése szerint története legválságosabb időszakát éli a klub és vezetősége, amelynek tagjai közül egyelőre senki sem kívánt nyilatkozni,  helyette az egyesület egy sajtóközleményt adott ki. Ebben olvasható, hogy a pénzügyi helyzet miatt csökkenteni kívánják a játékosok havi fizetését, akik viszont a megváltozott feltételeket nem vállalják, elmehetnek.

A lap úgy tudja, hogy a hír hallatán volt, aki azonnal a távozás mellett döntött. Mások bíznak abban, hogy a következő hetekben mégis sikerül szponzorokat szerezni. A vezetők sajtóközleményben tudatták: „sajnálattal kell megállapítaniuk, hogy néhány nem várt pénzügyi nehézség miatt a felnőtt női kézilabdacsapat eddigi színvonalú, eredményes működtetéséhez nem állnak hiánytalanul rendelkezésre megfelelő anyagi erőforrások”.

Ezenkívül a csapatot működtető cég – áll a kommünikében – biztató tárgyalásokat folytat több potenciális támogatóval, ám ezek közül az egyik legjelentősebb, multinacionális cég csak az év végén hoz döntést az esetleges együttműködésről, azaz a Dunaferr NK tervezett kiadásai jelentősen meghaladják a garantált, biztonsággal tervezhető bevételeket.

„A kialakult helyzetről az elmúlt hét végén kaptak tájékoztatást az első csapat játékosai és a stáb tagjai, akik két héten belül adnak választ, a kényszerűségből szűkítésre kerülő anyagi feltételek közepette vállalják-e a további munkát” – írta a klub, amelynek  tulajdonosi köre és ügyvezetése a meglévő támogatókkal egyeztetve  továbbra is keresi a mostani helyzetből kivezető utat.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!