Hírek

2008.10.03. 13:49

450 milliárdot keres a kormányon a Fidesz

Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték ellenzéki képviselők a tavalyi zárszámadás tervezettnél 450 milliárd forinttal kisebb hiánya ügyében

mti

Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték ellenzéki képviselők a tavalyi zárszámadás tervezettnél 450 milliárd forinttal kisebb hiánya ügyében - jelentette be péntek Budapesten sajtótájékoztatón Balsai István fideszes képviselő.

A jövő hét közepén esedékes tanácskozáson a pénzügyminisztert az Állami Számvevőszék és a Központi Statisztikai Hivatal képviselőjét hallgatnák meg - mondta el az ellenzéki politikus, aki szerint "önmagában jó hír is lehetne", hogy a tervezettnél kisebb lett a büdzsé tavalyi hiánya, csakhogy a különbözet "hiányzik az elszámolásból".

Balsai István - aki a sajtótájékoztatón "szűnni nem akaró hazudozásról és trükközésről" beszélt -, megjegyezte: a különbözet csaknem kétszerese annak a 250 milliárdos elvonásnak, ami miatt a működőképesség határára jutottak a kórházak.

A Fidesz szerdán jelentette be, hogy a házbizottság másnapi ülésén kezdeményezi: függesszék fel a tavalyi zárszámadás parlamenti tárgyalását az eset miatt.

Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön úgy nyilatkozott: a Fidesz szerint felvetődik a gyanúja annak, hogy a szocialisták az előre hozott választásokra "spájzolták" a summát. Daróczi Dávid kormányszóvivő erre úgy reagált: a kormány minden forinttal elszámolt a zárszámadásban, pénz hiánytalanul megvan, csak a statisztikai módszerek változtak az Európai Unióban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!