Hírek

2008.10.08. 14:58

A filmvilág hírei

A mai hírekből megtudhatják, hogy milyen Salma Hayek nemi identitása, mik Shia LaBeouf tervei, bővül-e a Jolie Pitt család, és hogy hat az amerikai hitelválság a filmiparra.

BAMA

 Salma Hayek félig sem leszbikus
 
Kínos incidens történt egy amerikai beszélgetős műsorban, amelynek Salma Hayek volt a vendége. A házigazda, Eamon Holmes azzal nyitott, hogy a Hayek nem tűnik mexikói névnek, mire a színésznő azt válaszolta, hogy persze, hiszen ő félig libanoni. Erre a házigazda visszakérdezett: leszbikus? (A lebanese és a lesbian angol szavak összetéveszthetők, ha valaki kicsit motyog, ráadásul Salmának erős akcentusa van.) A színésznő megismételte, hogy libanoni, Holmes pedig feszengett egy kicsit. Salma egyébként a tetanusz elleni világkampány jegyében jelent meg a műsorban.

A színésznő hamarosan egy vidám családi horrorfilm egyik főszerepében lesz látható. A Rémségek cirkusza hőse egy kisfiú, akit elbűvölt egy mutatványos társulat, amely csupa szörnyszülöttből áll. Vezetőjük egy vámpír, az egyik legérdekesebb figura pedig Madame Truska (őt alakítja Salma Hayek), aki bármikor földig érő szakállat képes növeszteni, és azonnal vissza is tudja szívni, ha úgy tartja kedve. A kisfiú úgy dönt, hogy fölkerekedik a cirkusszal, mert ő is vámpír akar lenni. (Cirque du Freak – hazai bemutató: 2009. március)
            
Shia LaBeouf már az Indy V-re készül?
 
A rajongók körében terjed a híd, hogy Shia LaBeouf már leszerződött az Indiana Jones sorozat ötödik részére. Ezt eddig semmilyen komoly forrás nem erősítette meg. Ugyanakkor George Lucas elkotyogta, hogy már formálódik az ötödik rész története, amely szerinte „teljesen agylövéses, de nagy poén”.

Shia Labeouf legújabb filmje, a Sasszem című akcióthriller nagy siker Amerikában, és nálunk is szépen startolt. Ezzel a 22 éves fiatalember tovább erősítette pozícióját a hollywoodi sztárok között, és ezt a sikert jövő nyáron a Transformers 2-vel fogja megfejelni. (Eagle Eye – már a mozikban!)

Angelina Jolie újabb gyereket szeretne
 
Az Elcserélt életek című filmje New York-i premierjén Angelina Jolie bejelentette, hogy tovább nő amúgy is népes családja. – Jelenleg hat gyerekünk van – mondta a színésznő. – Hatalmas a káosz nálunk, elviselhetetlen a hangzavar, de nem állunk meg ennyinél. Így vagy úgy, Braddel vállalunk még gyereket.

Utóbbi megjegyzésével Angie arra utalhatott, hogy ha természetes úton nem jön össze a baba, akkor lombikprogrammal próbálkoznak, ha pedig az sem sikerül, megint örökbe fogadnak.

Angelina Jolie és Brad Pitt szivárványcsaládot hozott össze, azaz három gyereket örökbe fogadtak a világ legszegényebb régióiból, és összehoztak három saját bébit is. Egy kis népszámlálás. A hétéves Maddox kambodzsai származású, a négyéves Zahara etióp, a kétéves Shiloh saját termés, az ötéves Pax vietnami, s végül a nemrég született ikrek, Vivienne és Knox Leon szintén vér szerinti gyermekeik.

Angelina Jolie legközelebb az Elcserélt életek című filmben lesz látható. Egy anyát alakít, akinek eltűnik a kisfia. A rendőrség fenyegetéssel ráveszi, hogy sajátjaként befogadjon egy idegen kisfiút, de ő nem adja fel, és harcol igazáért. (Changeling – hazai bemutató: 2009. február)
 
Békés válás
 
Nagy átalakulás előtt áll Hollywood: Steven Spielberg cége, a DreamWorks beszünteti együttműködését a Paramount stúdióval, és egy indiai milliárdos, Anil Ambani cégével társul. Ez annak a jele, hogy az álomgyárat érzékenyen érinti az amerikai hitelválság, ezért külföldön keres pénzügyi forrásokat. Oliver Stone már jórészt kínai pénzből forgatta a Bush elnökről szóló filmjét, Spielberg pedig ezentúl indiai tőkére fog támaszkodni. Ambani hatalmas cégcsoportot irányít Mumbayben, amely távközléstől az energetikáig mindennel foglalkozik.

Filmgyártásra a Reliance Entertainmentet alapították, vele társul a DreamWorks. Spielberg legutóbb a Sasszem című thriller producere volt, a jó hangulatú  elválás egyik jele pedig az, hogy továbbra is dolgozik a Paramount produkciójában most készülő Transformers 2 executive producereként. (Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. június)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!