Hírek

2008.10.03. 11:59

Bandaháború bombariadókkal az Aréna Plázában

A másik banda munkájának ellehetetlenítése miatt okozott felváltva több bombariadót az Aréna Plázában két tolvajbanda, akiket a rendőrség öt hónap alatt azonosított, majd a napokban elfogott – értesült a HavariaPress.

Forrás: Havariapress

A napokban elfogott, két bandához tartozó, négy gyanúsított a rendőrség szerint május óta sorozatban okozott bombariadót a Kerepesi úti bevásárlóközpontban azért, hogy a másik társaság „munkáját” ellehetetlenítsék. A tolvajlásból, lopásból élő gyanúsítottak a bombariadók bejelentésével próbálták elérni, hogy konkurenseik ne tevékenykedjenek az ő területükön. A telefonon történő bejelentések során azt közölték, hogy az épületben bombát helyeztek el, és azt fel fogják robbantani. Az üzletközpontot ezek után rendre kiürítették és átvizsgálták, bombát azonban egyszer sem találtak.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai május óta nyomoznak a sorozatos bombafenyegetések ügyében, öt hónapnyi munka után sikerült előállítaniuk egy 32 éves és egy 28 éves nőt, valamint egy 37 éves és egy 22 éves férfit. A két ellenérdekelt tolvajbandához tartozó gyanúsítottak egyike beismerő vallomást tett kihallgatása során. A nyomozók a kihallgatások során feltárt további bombariadók körülményeit vizsgálják, melyek közt egy XIII. kerületi lakóházat érintő bejelentés is van. A négy gyanúsítottal szemben közveszéllyel fenyegetés miatt folyik eljárás, mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!