Hírek

2008.10.20. 12:16

Ha éhesebb lesz a hiúz, talán hazatér

A Szegedi Vadaspark éjjeliőre hétfőn hajnalban látta a szombaton megszökött hiúzt – mondta az MTI-nek a park igazgatója. Veprik Róbert szerint ez annyit jelent, hogy reményeik szerint az állat hamarosan visszatér a testvéréhez, és akkor befoghatják.

mti

A szakember hangsúlyozta: a fiatal hiúzt nem üldözik, de a létesítmény egész területén próbálják befogni különböző, az állat egészségére veszélyt nem jelentő csapdákkal. Ezek egyike egyébként váratlanul egy rókát ejtett rabul. Amint még éhesebb lesz a hiúz, egyre csábítóbb lesz számára is a csapdába elhelyezett színhús – reménykedik az igazgató.

A kistermetű ragadozó szombaton szökött el, miután valaki kibontotta a kifutója kerítését. A déli órákban, a gondozók szeme láttára osont ki a lyukon, de szökését már nem tudták megakadályozni. A vadaspark munkatársai azonnal értesítették a rendőrséget, és az elszabadult állat keresésére indultak.

A dortmundi állatkertben tavaly született kárpátihiúz-testvérpár idén érkezett a vadasparkba a fajmegmentési program keretében. Ottani kifutójuk egy csaknem háromhektáros erdő volt, így nem szoktak hozzá az ember közelségéhez. Ez előny is lehet a szakemberek szerint, akik abban bíznak, hogy a vadaspark negyvenhektáros erdejét nem hagyja el az állat.

A Szegedi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!