Hírek

2008.10.17. 16:57

Hárommillióan élnek a létminimum alatt

A KSH adatai szerint közel hárommillió ember él a létminimum alatt hazánkban. Az államnak hathatós segítséget kell nyújtania a szegénység ellen – hívta fel a figyelmet a Magyar Szegénységellenes Hálózat igazgatója pénteken tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

Márton Izabella az október 17-i szegénység elleni világnap alkalmából arról beszélt, hogy a bankok és a vállalkozások megmentése mellett rendkívül fontos az is, hogy segítséget kapjanak azok az emberek, családok, gyermekek, akik az ellehetetlenülés felé sodródnak.

Elmondta, hogy ha a KSH által számolt létminimumot vesszük figyelembe, ami tavaly havi 67 ezer forint volt egy egyszemélyes háztartásra vetítve, akkor a háztartásoknak a 28 százaléka él ez alatt a szint alatt. Ez közel hárommillió embert jelent.

A Magyar Szegénységellenes Hálózat egyebek között azt javasolja, hogy a kormányzat és az Országgyűlés ne hozzon olyan szociális és munkaerő-piaci intézkedéseket, amelyek a szegénység további terjedéséhez vezethetnek.

Az Európai Unió a 2010-es évet a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem évének nyilvánította – mondta a hálózat igazgatója, hozzátéve, hogy a kormányzatnak a lehető legsürgősebben el kell kezdenie az ”évre” történő felkészülést. A szegénység világnapja alkalmából tartott rendezvényen zsíros kenyeret és teát kínáltak Budapest belvárosában a Vörösmarty téren az arra járóknak a hálózat munkatársai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!