Hírek

2008.10.29. 18:52

Kétszáz lakás újult meg a dombóvári panelprogramban

Egy hónapon belül befejeződik Dombóváron öt panelépület szigetelése, amelyhez még 30 százalékban hozzájárult a város önkormányzata.

mti

A 234 lakás felújítását eredményező beruházás részeként a napokban egy 75 lakásos épület szigetelésével készült el az Investment Kft. - közölte a város beruházási ügyintézője. Varga Péter elmondta: a kivitelező cég eredetileg a fűtési szezon előtt szerette volna befejezni a munkát, de a december 5-ei határidőre mindenképpen elkészül a nyílászárók cseréje és a tetők szigetelése.

A városban eddig összesen tíz panelépületet korszerűsítettek állami támogatással. Dombóváron 1900 távfűtéses lakás 70 százaléka panelépületben van, a most zajló felújítással körülbelül húsz százalék az energiatakarékos panellakások aránya - tette hozzá. A kivitelező kiszámította: az energia-megtakarítással a környezet évente 276 tonna széndioxidtól mentesül. A 200 milliós beruházáshoz még egyharmad részben az önkormányzat is hozzájárult, a lakóközösségek ugyancsak egyharmadát fizették a költségeknek. Az állami támogatásra azóta újabb három épület lakói  adtak be pályázatot a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi  Minisztériumhoz, ők azonban már csak tíz százalékos támogatást  kapnak a várostól - mondta el az MTI érdeklődésére Szabó Loránd polgármester.

"A képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat nem tud hozzájárulni a panelépületek korszerűsítéséhez" - tette hozzá. A három lakóközösség egyedi elbírálás alapján jutott a helyi költségvetési támogatáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!