Hírek

2008.10.04. 16:02

Kolompot ráztak a magyar tarkának

Szombat délután négy órakor megindult a Tarka Magyar elnevezésű menet a budapesti Erzsébet térről

BAMA

"Megosztottság nélküli, erőszakmentes Magyarországot szeretnénk” – jelentette ki Bódis Kriszta dokukmentumfilmes szombat délután, a Magyar Tarka elenevezésű rendezvényen.

A civil szervezetek által meghirdetett demonstráción helyszíni tudósítónk jelentése szerint mintegy 10 ezer ember vonult az Andrássy úton, 5-10 árpádsávos zászlókkal felszerelkezett ellentüntető kíséretében, akik kolompot ráztak, mint mondták: a magyar tarka tehénnek.

A Tarka Magyar demonstráció miatt a rendőrség lezárta az Andrássy út keresztutcáit. A demonstráció résztvevői a Hősök terén hitet tesznek az Alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely kimondja: az ország a területén tartózkodó valamennyi állampolgárnak egyforma jogokat biztosít, és nem tesz megkülönböztetést faji, vallási, politikai, vagyoni alapon.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt ígérte, magánemberként ő is ott lesz, de csak a Hősök terénél került elő. 12 ember vigyáz a miniszterelnökre, aki emiatt megközelíthetetlen.

Szombat délutánig négyszázhúsz autót szállítottak el a rendőrök a délutáni erőszakellenes felvonulás útvonalának környékéről. A kocsikat az Andrássy útról, illetve a betorkolló kisutcákból vitték el a környező utcákba, a tulajdonosok a Teréz körúton, a Bajza utcában, az 56-osok terén és a Nagymező utcában kereshetik járműveiket. Érdeklődni az autók hollétéről a Forgalomirányító Központ 267-46-73-as városi telefonszámán lehet - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!