Hírek

2008.10.18. 16:19

Kósa: a miniszterelnöknek a csúcson kell abbahagyni

Rendhagyó módon szólította fel lemondásra a miniszterelnököt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a nemzeti csúcson szombaton; az ellenzéki politikus azt mondta: "miniszterelnök úr, a csúcson kell abbahagyni".

mti

A Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökeként felszólaló ellenzéki politikus közölte: úgy köszöntött ránk a gazdasági világválság, hogy az egy tartós vezetési válsággal párosul. "Napnál világosabb, hogyha a vezetési válságon nem leszünk úrrá, nincs esélyünk kezelni a gazdasági és finanszírozási válságot" - fogalmazott. Úgy fogalmazott: ma semmi sem bizonyítja jobban a vezetési válságot, mint az, hogy a mostani kormánynak nincs parlamenti felhatalmazása az ország irányítására. Ez a kormány nem létező program mellett irányít, és nincs parlamenti többsége. Ezzel a kormánnyal így nincs kiút a válságból. Hozzátette: ez a kormány és a miniszterelnök már nem kérhet semmit a magyar emberektől, az önkormányzatoktól, mert nincs meg mögötte az alapvető bizalom.

"A magyar miniszterelnöknek nem áll módjában azt mondani, hogy ő vezeti ki az országot a válságból, mert nincs mögötte támogatás" - hangsúlyozta Kósa Lajos. Véleménye szerint a miniszterelnök magatartása megadta a választ arra a kérdésre, hogy mire jó a nemzeti csúcs. Választhatta volna, hogy a hét elején benyújtja a korrigált költségvetést, hogy a találkozón résztvevőknek képe legyen róla, de választhatta volna azt is, hogy a jövő kedden nyújtja be költségvetést, megpróbálva figyelembe venni a nemzeti csúcson elhangzottakat.

"Ő azt választotta, hogy péntek délután nyújtja be, amikor már nem tudja figyelembe venni az itt elhangzottakat, de mi nem ismerhetjük még az irányokat" - fogalmazott. "Egy biztos, megint olyan költségvetésünk van, ami nem jó semmire" - tette hozzá. Gyakori dilemma politikusok, újságírók, közéleti emberek, sportolók, művészek számára, hogy mikor kell abbahagyni.  "Miniszterelnök úr, a csúcson kell abbahagyni" - zárta felszólalását Kósa Lajos.

Ezek is érdekelhetik