Hírek

2008.10.02. 15:09

Megpályázzuk a 2013-as vébét is

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke megerősítette, hogy a társszövetségekkel, így a vízilabdázókkal együtt Magyarország megpályázza a 2013-as vizes világbajnokság megrendezésének jogát.

mti

Ez a 2010-es úszó Európa-bajnokság elnyerése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón hangzott el. Gyenesei István szerint a 2010-es budapesti úszó Eb olyan, a két olimpia közt félidőben zajló világverseny, ami a magyar sport megerősítésének nagyon fontos lehetősége, eszköze.
A sportért is felelős önkormányzati miniszter hangsúlyozta, a hazai közönség előtti sikeres Európa-bajnokság egyértelművé teheti, hogy Londonban, a 2012-es olimpián is számolni kell a magyar úszósporttal. Megemlítette, hogy a kormánydöntéssel született állami garancia is kellett a LEN, az európai szövetség Magyarországnak kedvező határozatához.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes páratlan sportdiplomáciai bravúrnak nevezte, hogy négy éven belül másodszor is kontinensviadalnak adhat otthont Budapest, és jelezte: a városvezetés mindent megad a sikeres rendezéshez. Gyárfás elmondta, hogy a 2013-as vb-re novemberben kell beadni a pályázatot, amelyhez kormánygarancia, továbbá a televíziós közvetítés biztosítása szükségeltetik, s a remélt eredményes kandidáláshoz az is kell, hogy megépüljön egy fedett uszoda. „Ez utóbbi nincs kötelezően előírva, de esélytelen, akinek nincs ilyenje” – fogalmazott. A fedett uszoda helye a Margitszigethez közel, a Duna pesti oldalán, az Elektromos-pálya mögötti területen lehetne, ahol adott esetben megfelelő termálvízkincs is a rendelkezésre áll egy minden igényt kielégítő welness-központ megszületéséhez.

A FINA várhatóan februárban dönt az öt év múlva esedékes vb házigazdájáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!