Hírek

2008.10.16. 14:12

Megszorításokat vezettek be Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi önkormányzat megszorító intézkedéseket vezetett be és elrendelte a pénzügyi tartalékképzést csütörtöki rendkívüli ülésén. A döntéseket a pénzügyi-gazdasági válság elhúzódásával indokolták.

mti

Lázár János polgármester indítványára a közgyűlés egyhangúlag megszavazta, hogy az önkormányzat október 15-ével minden  kötelezettségvállalást felfüggeszt. A kötelező tartalékképzést az önkormányzati intézményeknél és gazdasági társaságoknál rendelték el.

Utasították az önkormányzati intézményeket és a városi érdekeltségű gazdasági társaságokat a személyi és dologi kiadások csökkentésére, a folyamatban lévő fejlesztések áttekintésére. Minden intézmény és cég köteles október 31-ig javaslatot tenni költségei csökkentésére.

Elrendelték valamennyi önkormányzati érdekkörbe tartozó intézménynél, gazdasági társaságnál a nem kötelező béren felüli juttatások megvonását.

Emellett a jegyző utasítást kapott arra, hogy az önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciójának összeállításában csak a törvény szerint kötelező önkormányzati feladatok és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések finanszírozása szerepelhet. A jegyző feladata a szociális kiadások áttekintése, a jelenlegi  gazdasági válsághoz igazodó új segélyezési program kidolgozása is. A képviselő-testület pedig, a helyzetértékelést követően, lépéseket tesz a válságba kerülő gazdasági vállalkozások megmentésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!