Hírek

2008.10.27. 09:19

Termékmintát kaptam szemcseppből, megvakulhatok?

Olvasónk munkakörében egész nap a számítógép előtt kell ülni. Egy gyógyszercég nemrég szemcsepptermékmintát osztogatott náluk. Nem veszélyes ez?

Rados Virág

A hölgy gyanakvását főképp az keltette fel, hogy a szemcsepp dobozára rá van írva: „minta, kereskedelmi forgalomba nem hozható”. Kérdése: nem azt jelenti ez, hogy ő most valamiféle kísérleti nyúl lett?
A kedves olvasónak nincs mitől félnie – mondta dr. Olasz József belgyógyász-háziorvos. Az így osztogatott gyógyszerek, gyógyászati termékek már kaphatók a kereskedelmi forgalomban. Márpedig ha valamilyen szer orvosságként egyszer odakerül, biztosak lehetünk benne, hogy számtalan kipróbáláson ment keresztül. A hölgy szemét tehát nem fenyegeti semmiféle veszély.
Ez az egész egyszerű promóció, reklámfogás – tette hozzá a belgyógyász. Vagy nem fogyott elegendő a szerből a patikákban pénzért, vagy ezt a fajta reklámot részesíti előnyben a gyártó. Lehet, hogy megvizsgálták a gyógyszertári forgalmat, és azt kevesellve úgy döntöttek, más formában is bedobják a szemcseppet a köztudatba.
Nem véletlen, hogy erre olyan emberek csoportját választották ki, akiknek munkájuk folytán fáradékony lehet a szemük. Egész nap a monitor előtt ülni bizony nem kellemes a szemnek. A fáradt szemű dolgozó így mindent megtesz, hogy enyhítse a kínos szemkáprázást. Esetleg fogja az ajándék szemcseppet, becseppent vele magának. S ha úgy tűnik, a hatás kedvező, a termékmninta elfogytával már megveszi a patikában a szert, amely segített neki.
Hasonló fogást más cégek is alkalmaznak. Gondoljunk csak az áruházakban gyakran felállított standokra, amelyeknél kéz- vagy arcápoló krémeket lehet kipróbálni. Vagy ajándék kirándulásokra, ahol edénykészletet kínálgatnak.

Ezek is érdekelhetik