Hírek

2008.12.11. 14:42

581 milliót kapott Szolnok

Szolnok önkormányzata a "Környezettudatos nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája" címmel 581 millió forintot nyert a Norvég Alaptól egy környezetvédelmi alap kezelésére

BAMA

Szolnok önkormányzata a "Környezettudatos nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája" címmel 581 millió forintot nyert a Norvég Alaptól egy környezetvédelmi alap kezelésére, amelyből a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósítandó projektek támogathatók - közölte a Tisza parti város polgármestere a pályázati alapot ismertető csütörtöki nyitórendezvényt kísérő sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc hozzátette: mivel a város még ilyen jellegű munkát nem végzett, a lebonyolítással a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.-t bízták meg. Samodai Katalin, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) projektmenedzsere arról beszélt, hogy a pályázati kiírást és a különböző projektek megvalósítását az NFÜ és a donorszervezetek egyaránt folyamatosan véleményezik és ellenőrzik.

Hegyiné Kovács Éva, a városfejlesztő cég munkatársa elmondta: pályázni lehet többek között tanárok és környezetvédelmi szakemberek továbbképzésére, és várhatóan 180 természetes személy kaphat önrész nélküli támogatást 550 és 962 ezer forint közötti összegben.

A környezetvédelmi programok altémában többek között élőhelyek helyreállítására, növénytelepítésre, iskolai szelektív hulladékgyűjtésre, a kerékpározás ösztönzésre, erdei iskolák és környezetvédelmi táborok programjának összeállítására, valamint környezeti szemléletformáló fotóversenyekre, internetes honlapok fejlesztésére, laborberendezések beszerzésére pályázhatnak oktatási intézmények, alapítványok, egyesületek és jótékonysági szervezetek. Támogatásként 10 és 55 millió forint közötti összeg nyerhető el, és húsz sikeres pályázattal számolnak.

Végül az utazással járó nemzetközi tapasztalatszerzést is támogatják az előző altémában felsorolt pályázóknak, akik közül tizennégyen nyerhetnek el egyenként 2 és 10 millió forint közötti összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!