Hírek

2008.12.06. 13:42

A Fidesz szerint a kormány pofátlan

A Fidesz szerint a "pofátlanság kategóriájába" tartozik, ami jelenleg a közpénzekkel történik

BAMA

A Fidesz szerint a "pofátlanság kategóriájába" tartozik, ami jelenleg a közpénzekkel történik, ezért az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs kiadásokat, az autó- és bútorbeszerzéseket - mondta Ágh Péter, a Fidesz politikusa szombati sajtótájékoztatóján.

Ágh Péter emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc kormányfő korábban azt ígérte, hogy leállítja a központi igazgatás autó-, telefon- és bútorbeszerzéseit, valamint azokat a kommunikációs költségeket, amelyek nem állnak kapcsolatban az ország számára életbevágó döntésekkel.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint ennek ellenére tovább herdálják a pénzt, hiszen legutóbb például az derült ki, hogy az Állami Autópályakezelőnél 30 millió forintért vásároltak irodabútort, az Önkormányzati Minisztérium felügyelete alatt álló Váti Kht. pedig 198 millió forintért vett tartós bérletbe több tucat autót.

Hozzátette: szintén pénteken derült ki, hogy a folyamatosan az "államnál siránkozó", rossz helyzetben lévő BKV sajtóhírek szerint 20 millió forintért bérel egy Audi A6-os autót a társaság vezetőjének.

Ágh Péter elmondta: novemberben a Miniszterelnöki Hivatal 1,2 milliárdos keretszerződést kötött három társasággal kommunikációs és reklámcélokra, valamint nyilvánossá vált az is, hogy az Egészségügyi Minisztérium 116 millióért kezd pr-körútba, hogy megnövelik a négyes metró pr-kasszáját, és hogy 900 milliós szoftver intézi a minisztériumok személyzeti ügyeit.

"Ami ma a közpénzek felhasználása során tapasztalható, az a pofátlanság kategóriájába tartozik" - mondta a fideszes politikus. Ágh Péter a Fidesz nevében felszólította a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs költségeket, az autó- és bútorbeszerzéseket.

Az ellenzéki képviselő szerint a Gyurcsány-kormány hat éves kormányzása alatt tudatosan végletekig legyengítette az országot, és félrekezelte a válságot. Míg a válság hatására más országok növekedési programokat és adócsökkentést vezetnek be, Gyurcsány Ferenc ismét az emberek zsebében kotorászik és brutális megszorításokat vezet be - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!