Hírek

2008.12.19. 12:11

A filmvilág hírei

A mai híreinkben olvashatnak a Négy karácsony című vígjátékról, Rosario Dawson-ról és Will Smith-ről, Guy Ritchie Spílerjéről és a világűrbe eljutó az Amikor megállt a Föld-ről.

europress

Amikor megállt a Föld az űrben
Aki a Földet meghódítja, annak a világűr sem túl nagy falat. Keanu Reeves és Jennifer Connelly sci-fije, az Amikor megállt a Föld (The Day the Earth Stood Still, már a mozikban), akár a filmben érkező idegenek, tartolt. Nemcsak az Egyesült Államokban került kiváló nézettséggel a toplista élére, de az egész világon is: a filmet egyszerre 90 országban mutatták be és abból 53-ban megismételte az amerikai sikert. És ez még csak a kezdet: az Amikor megállt a Föld a mozitörténet első filmje, amelyik eljut a világűrbe.

A galaktikus bemutatóra december 12-én került sor. A sugárzást a Cape Canaveral-i Kennedy űrközpontból a Deep Space Communications Network végezte. A képsorok, melyeken Keanu Reeves el akarja pusztítani az emberiséget, most másodpercenként 300 000 kilométeres sebességgel közelednek az Alpha Centauri felé. Ha a három csillagból álló rendszerben van értelmes élet, lakóihoz négy év múlva jut el a film, vagyis Keanu Reeves nyolc év múlva kaphatja meg első rajongói levelét azoktól, akiket ő játszott a filmben: a távoli világ lakóitól.

Négy karácsony és egy ötödik
Vince Vaughn nem tanul a saját filmjeiből. Legújabb vígjátéka, a Négy karácsony (Four Christmases, hazai bemutató: december 18.), amely az Egyesült Államokban két héten át állt a toplista élén, és már megközelítette a százmillió dolláros bevételi határt, arról szól, hogyan próbál meg egy ifjú pár (Vaughn és Reese Witherspoon) karácsonykor meglógni a családja elől, és miért kénytelen végül mégis végigjárni a rokonokat. Ahol, persze, csupa furcsa és alig túlélhető meglepetés, dilis hozzátartozó vagy ketrecharcos kistestvér vár rájuk.
 
De bármit sugall is az ünnepi vígjáték, a komikussztár nem fél a családtól. Sőt. Egyre inkább úgy néz ki, hogy 2009-ben megalapítja a sajátját: a 38 éves színész végre meggyőzte szerelmét, Kyla Weber-t, hogy Kanadából költözzön hozzá Los Angelesbe. A karácsonyt már együtt töltik, és Kyla utána nem repül vissza északra. „Mi az, hogy négy karácsony? Sokkal többet akarunk együtt tölteni” – nyilatkozta Vince Vaughn, aki úgy látszik, végre megtalálta azt a témát, amiből nem akar viccet csinálni.

Hazudós spíler
Nem kell mindent elhinni, amit a moziban látunk. Erre figyelmeztet Guy Ritchie, a Spíler  (RocknRolla, hazai bemutató: 2009. január 1.) rendezője. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső meg a Blöff után ismét a londoni alvilágba vezeti nézőit, és a számtalan különleges figurát nézve úgy tűnhet, Madonna egykori férje kiválóan ismeri az angol gengsztereket. Pedig fogalma sincs, milyenek.

– Ne higgyék el, hogy ilyenek az angol bűnözők! – kérte újságírók útján nézőit a rendező. – Pontosabban, fogalmam sincs, hogy milyenek. Ami a vásznon van, azt mind én találtam ki; ezek a kedves gengszterek, verőlegények és hamiskártyások azért ilyenek, mert nekem így tetszenek, meg remélem, így fogják mulattatni a nézőket. Van néhány sztori a forgatókönyvben, amit kocsmákban üldögélve hallottam, de azt hiszem, azoknak sincs túl sok köze a valósághoz. A Spíler nem a valóság. Sajnos.

Rosario, Will és a kutya
A filmbemutatókat követő sajtótájékoztatók kötelező része, amikor a színészek hosszan, szépen dicsérik egymást, és tűrik, hogy kollégáik dicsérjék őket. Rosario Dawson azonban megtörte a hagyományt. Bevallotta, hogy új filmjük, a Hét élet (Seven Pounds, hazai bemutató: 2009. február) forgatása közben Will Smith-nek versenytársa akadt: egy dán dog.

– Két kedvenc partnerem volt a Hét élet forgatásán – nyilatkozta a gyönyörű Puerto Rico-i színésznő. – Persze Will Smith volt az egyik, a másik pedig Duke, aki dupla kutya, akkora, mint egy ló, de nagy barátság alakult ki köztünk a közös munka során. Nagyon szerettem azokat a jeleneteket csinálni, amikben együtt dolgoztunk. Komolyan, nem tudnék dönteni, hogy Will vagy Duke volt-e a kedvenc partnerem. Pedig a kutyákra allergiás vagyok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!