Hírek

2008.12.14. 18:40

Adócsökkentés helyett összefogás a válság ellen

Az MSZP szerint a vállalkozások növekedését és a munkahelyek megőrzését garantáló lépésekre van szükség.

A. V.

Veress József szocialista képviselő a pénzügyi és a gazdasági válsággal kapcsolatos sajtótájékoztatóján arról beszélt: a jelenlegi helyzetben az Európai Unióban nincs egységes válasz a válság kihívásaira, de Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök szerint sem lehet ebben a helyzetben adót csökkenteni. Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány miért nem az áfacsökkentésen alapuló brit megoldást választotta, Veress József elmondta: Magyarországon más a gazdaság szerkezete és a költségvetés helyzete. Megjegyezte: a brit áfacsökkentés sem jelent valódi adóreformot, mivel három év múlva adóemeléssel pótolják a kieső bevételeket. A magyar gazdasággal kapcsolatban Veress József azt mondta: a valós lehetőségekre koncentrálva és összefogással lehet előrelépni.

Minderre a Fidesz úgy reagált: nincs még egy olyan kormány, amely ebben a helyzetben brutális megszorításokkal sújtaná az embereket és a vállalkozásokat. „Az Európai Bizottság adó- és kamatcsökkentést javasolt az európai országoknak, a Gyurcsány-kormány nem fogadta meg ezt az ajánlást” – reagált az ellezéki párt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!