Hírek

2008.12.16. 16:49

Hamarosan forgatják a Viszkis balladáját

Dobray György filmrendező hamarosan elkezdi forgatni a viszkis rabló életéről szóló játékfilmjét.

D. T.

A rendező a filmhu nevű internetes portálnak elmondta: Ambrus Attila egykori jégkorongozó, majd bankrabló történetének megfilmesítése már 2005-ben felvetődött, közvetlenül azután, hogy az HBO riportfilmet készített Ambrusról, a Discovery Channel dokumentumfilmet forgatott róla, Julian Rubinstein pedig riportregényben írta meg a történetét.

Ez utóbbi műből  a Warner szeretett volna hollywoodi mozit gyártani (egy időben Johnny Depp tűnt esélyesnek a főszerepre). A filmhez a magyar rendező azóta sikeresen összegyűjtötte a forrásokat – végső költségvetés 10 millió dollár, azaz körülbelül 2 milliárd forint lesz – és sikerült megtalálnia azt a három külföldi színészt, aki a külföldi forgalmazás sikeréhez mindenképpen szükséges volt.

Az angol, amerikai, olasz szereplők neve viszont csak a szerződés aláírása után lesz nyilvános. Dobray szeretné, ha a forgatás még a télen elindulna. Úgy tervezi, hogy az első képsorokat a romániai havasokban venné fel, ott, ahol Ambrus Attila életének története is elkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!