Hírek

2008.12.17. 10:24

Nincs MÁV-VDSZSZ megegyezés

Nem született megállapodás a szerda reggeli egyeztetésen a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról

BAMA

 Nem született megállapodás a szerda reggeli egyeztetésen a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról – tájékoztattak a tárgyaló felek. Az egyeztetést szerdán délután fél ötkor folytatják.

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke az elmondta: a munkáltató álláspontja továbbra is az, nincs anyagi fedezet a szakszervezeti követelések teljesítésére, továbbá azok nem jogszerűek. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az egyeztetés után elmondta: a MÁV nem törődik azzal, hogy a vonatok nem közlekednek.

Szerinte a MÁV a sztrájk miatt eddig keletkezett károkból már teljesíteni tudta volna a vasutasok követeléseit. Kifogásolta, hogy a munkáltató megfélemlíti a sztrájkolókat. A VDSZSZ 11 órakor sajtótájékoztatót tart a munkáltatóval folytatott tárgyalásokról, valamint a sztrájkról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!