Hírek

2008.12.06. 17:34

Több javaslat kimaradt a gyógyszer-gazdaságossági törvényből

A patikusok csalódottak, mert több kezdeményezésük nem került be az immár parlament előtt lévő gyógyszer-gazdaságossági törvénybe

BAMA

A patikusok csalódottak, mert több kezdeményezésük nem került be az immár parlament előtt lévő gyógyszer-gazdaságossági törvénybe - mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke szombaton az MTI-nek.
 
Horváth Tamás közölte: a szombati küldöttközgyűlésen számolt be kollégáinak a kamara és az Egészségügyi Minisztérium között több hónapon át tartó egyeztetésekről, amelyek után néhány javaslatuk mégsem került be a nevezett törvénybe.

Példaként említette: a kamara többek között azt szerette volna elérni, hogy 2010 után is maradjon meg az állami felügyelet a patikaalapításnál, valamint az újonnan létesített gyógyszertáraknak valódi többletszolgáltatást kelljen nyújtaniuk.

Ezekhez a módosításokhoz a kamara továbbra is ragaszkodik - hangsúlyozta a testület elnöke. Hozzátette: a szocialista frakció tagjaitól azt az ígéretet kapta, hogy márciusban a törvényt újra "megnyitják".

Horváth Tamás beszámolt arról is, a küldöttközgyűlésen elfogadták a kamara jövő évi költségvetését. A főösszeg 95 millió forint, ami az elnök szerint "szűkös, szoros" gazdálkodásra elegendő.

A Magyar Gyógyszerészi Kamarának 4.000-5.000 tagja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!