Hírek

2009.04.23. 07:12

Csányi: azóta nem beszéltem Sorossal

A kormány jelentős, előremutató lépéseket tett a forint megerősítésére - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a közszolgálati televízió az Este című műsorában szerdán.

MTI - VGO

Az OTP első embere szerint fiskális módon, alapvetően helyesen közelíti meg a Bajnai-kormány a válságot, de például az élelmiszerek áfájánál ő nagyobb csökkentést lát szükségesnek, és hiányolta a kilábaláshoz szükséges intézkedéseket, a nagy elosztó rendszerek reformját szolgáló lépéseket.

Csányi ismételten megerősítette, hogy nem kíván politikai szerepet vállalni. Most sem keresték meg a Bajnai-kormányban való szerepvállalása érdekében - mondta. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: az előre hozott választás az azzal járó időveszteség ellenére sem lett volna rossz megoldás, de a jelenlegi kormány programjával is ki lehet húzni a következő választásokig.

A bank közelgő közgyűlésével kapcsolatban azt mondta, hogy az igazgatóság azért javasolja a részvényeseknek a Moléhoz hasonló 10 százalékos szavazati korlát bevezetését részvényesenként, hogy megelőzhessenek egy esetleges "lopakodó, csendes", ellenséges felvásárlást. Az persze korántsem biztos, hogy ezt a részvényesek elfogadják - tette hozzá Csányi.

Csányi megerősítette, hogy szerinte Soros György állt az OTP-papírok elleni tavalyi spekulációs támadás mögött, s nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy beszélt-e azóta a magyar származású amerikai üzletemberrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!