Hírek

2009.04.14. 16:02

Ellenzéki sortűz Bajnaira

A Fidesz szerint Bajnai Gordon alkalmatlan lesz miniszterelnöknek, mert 2008 nyarán sem vette észre gazdasági miniszterként, hogy világválság van.

VGO

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint hiányzik a válságkezeléshez szükséges program. "Nem lehet önre számítani a válságkezelésben, mert eddigi munkásságát is a csődök, kudarcok, illetve a fejlesztési pénzek rossz felhasználása jellemezte" - fogalmazott Varga.

"Ma a munkanélküliség olyan szintet ér el, ami még soha nem volt tapasztalható - közölte Varga Mihály. Emlékeztetett: gazdasági miniszterként 2008 nyarán sem vette észre, hogy Magyarországot is eléri a gazdasági világválság. Mindez szerinte azt bizonyítja, hogy Bajnai Gordon és kormánya alkalmatlan, mert megpróbálta lekicsinyíteni a probléma nagyságát.

Hargitai János kereszténydemokrata politikus szerint Bajnai csak arcot és nevet ad a megszorító csomagnak, amely igazából a szocialisták és a szabaddemokraták csomagja lesz. "Félnek a választóktól, ezért újra koalíciót kötöttek" - fogalmazott. Úgy vélte, hogy azokat fogják büntetni a megszorításokkal, akik eddig erejük megfeszítésével segítettek működtetni Magyarországot.  "Ön az uniós forrásokat nem tudta eljuttatni a vállalkozásokhoz gazdasági miniszterként, akkor mire számíthatunk öntől kormányfőként" - tette fel a kérdést Bajnainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!