Hírek

2009.07.30. 19:52

A BKV 2007 januárjáig átnéz minden végkielégítést

A BKV átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét, és 2007 januárjáig visszamenőleg átnéznek minden végkielégítést - közölte Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója csütörtökön.

MTI - hvg.hu

A kommunikációs vezető ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: Bosnyák Gyula, a cég korábbi stratégiai igazgatója egy év munkaviszony után csaknem 40 millió forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól. Székelyné Pásztor Erzsébet azt mondta: valóban kapott egy nagyobb összeget Bosnyák Gyula, de azt, hogy ez mekkora, személyiségi jogokra hivatkozva nem mondta el - számol be a hvg.hu az MTI alapján.

A BKV csütörtök délután közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írják: Kocsis István vezérigazgató "sajnálatosnak" tartja, hogy sem írásban, sem szóban nem tájékoztatták őt a vezérigazgatói poszt átadás-átvételekor a korábban kifizetett végkielégítésekről. Hozzátették: amennyiben a belső vizsgálat szabálytalanságot állapít meg, akkor személyi felelősségre vonás történhet.

Korábban Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató távozott a cégtől, miután a Magyar Nemzet azt írta: 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a cégnél maradhatott bruttó 4 millió forintos fizetésért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!