Hírek

2009.07.25. 11:13

A Windows mellé nem csak Explorer jár az európaiaknak

A Microsoft váratlanul felajánlotta az európai felhasználók számára, hogy a Windows 7 operációs rendszerhez ezentúl nem csak az Internet Explorer jár, hanem többféle böngésző közül lehet választani.

VG Online

Ha a számítástechnikai órás ajánlatát elfogadja az Európai Bizottság és ejti a Microsoft elleni trösztellenes eljárást, akkor október 22-től kezdődhet a Windows 7 hivatalos forgalmazása Európában - írja a New York Times.

A Wall Street Journal azt emeli ki, hogy a cég ajánlata jóval nagyvonalúbb, mint amit az amerikai hatóságoknak sikerült elérni a kilencvenes években.

Az Európai Bizottság közleményben jelezte: üdvözli a javaslatot, és megvizsgálja, hogy az milyen gyakorlati hatással van a felhasználók választási lehetőségeire.

A számítógép első indításakor egy olyan ablak nyílik majd meg az operációs rendszerben, amelyben az felkínálja az Internet Explorer 8 mellett az alternatív böngészők, így például a Firefox, a Chrome, az Opera és a Safari telepítését, és alapértelmezett böngészőnek való beállítását is. Ugyanezen a felületen le is lehet tiltani az Internet Explorert az operációs rendszerből - melynek kódja ugyan megmarad a rendszerben, ám a felhasználó előtt teljességgel rejtve marad a program.Sem ikonjai, sem letöltését ajánló hiperlinkek nem maradnak a menükben, valamint a Windows Update szolgáltatáson sem kínálja fel az IE-t mellőzni kívánó felhasználóknak a szoftver telepítését - írja az origo a böngészőválasztás konkrét menetét bemutatva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!