Hírek

2009.07.28. 14:29

Almássy: az MSZP ne nyújtson menedéket Dávidnak

Bajnai Gordon miniszterelnöknek menesztenie kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt - jelentette ki Almássy Kornél független országgyűlési képviselő kedden Budapesten.

MTI

Az UD Zrt. elleni "hadművelet" ügyének feltételezett kitervelői és végrehajtói lassan távoznak a posztjukról, ugyanakkor  vannak még, akik a helyükön maradtak - mondta sajtótájékoztatóján  Almássy Kornél.

Hozzátette: Bajnai Gordon miniszterelnöknek ezért menesztenie  kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt,  Szilvásy Györgyöt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről, és el kell  érnie, hogy az MSZP ne nyújtson politikai menedéket "a mentelmi jog  mögé bújó" Herényi Károlynak és Dávid Ibolyának.Almássy Kornél úgy fogalmazott: "Dávid Ibolya, az MDF elnöke  elgondolkodhatna, hogy amíg néhány éve az egyik legismertebb  magyarországi politikusként emlegették, addig ma már mint  köztörvényes bűncselekményekkel vádolt bűnözőként beszélnek róla  igen sokan".

A volt MDF-es politikus szerint Iváncsik Imrének azért is  távoznia kell posztjáról, mert ő volt az, aki a média nyilvánossága  előtt tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) felvétele  került Dávid Ibolyához. Ezt a felvételt azután az MDF elnöke az ő  megzsarolására használta fel - tette hozzá Almássy Kornél.

Felidézte: a Legfőbb Ügyészség már tavaly novemberben  megállapította, hogy senki sem figyelte meg Dávid Ibolyát, "ő  viszont rendelkezett lehallgatott telefonbeszélgetést tartalmazó  CD-vel, amit jogellenesen használt fel".

Újságírói kérdésre közölte: kártérítési pert indított Dávid  Ibolyával szemben, hozzátéve, több tízmillió forintos kártérítésről  lehet szó.

Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több  napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást  indított az NBH. Ugyanezen a napon Dávid Ibolya, az MDF elnöke  sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel  szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő  személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke e legfőbb  ügyésztől és az Nemzeti Nyomozóirodától is soron kívül vizsgálatot  kért, amelyet a Fővárosi Főügyészség később elutasított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!