Hírek

2009.07.07. 11:34

Az MDF-nél nincs olyan, hogy kint is vagyok – bent is vagyok

Az MDF-nek olyan tagokra és tagszervezetekre van szüksége, akik és amelyek képesek összezárni a nemtelen támadások előtt

VG Online

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) alapszabálya nem ismeri a "felfüggesztett tagság" intézményét, ezért úgy tekinti: véglegesen elváltak a párt és a mosonmagyaróvári szervezet útjai - áll a párt szóvivőjének keddi közleményében.

"Az MDF-nek olyan tagokra és tagszervezetekre van szüksége, akik és amelyek képesek összezárni a nemtelen támadások előtt, és képesek egységesen felsorakozni a konzervatív értékek és a válságkezelő program mögé" - írta Kerék-Bárczy Szabolcs, hozzátéve, ha a szervezet tagjai nem kívánnak közösséget vállalni az MDF-fel a nemtelen politikai támadások közepette, akkor nem méltók arra, hogy a magyar konzervativizmust, a normális politikát képviseljék.

A közlemény szerint a párt könnyű szívvel mond búcsút egy olyan szervezetnek, amely azután is Almássy Kornél szalámi-taktikájának híve maradt, hogy egyértelművé vált: a politikus megengedhetetlen eszközöket vett igénybe kampányában.

A szóvivő hangsúlyozta: az MDF a továbbiakban is önállóan, a konzervatív értékek mentén kíván politizálni, ezért "nem tartóztatja azokat, akik a függetlenség helyett a nagypárti gyámságot, az elvhűség helyett az olcsó populizmust választják".

A Győr-Moson-Sopron megyei választmány elnöke, Szabó Miklós hétfőn jelentette be, hogy az MDF mosonmagyaróvári szervezete felfüggesztette tevékenységét, amíg Dávid Ibolya, a párt országos elnöke és Herényi Károly elnökhelyettes nem tisztázza magát az ellenük felhozott ügyészségi vádak alól. Egyúttal lemondott vezetői megbízatásáról Németh Sándor helyi elnök, négyen pedig kiléptek a pártból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!