Hírek

2009.07.07. 09:59

Európában nyaral? - Itt megtalál minden hasznos tudnivalót

A nyaralási szezonhoz igazodva aktualizált tartalommal újraindult az EUvonal európai utazási aloldala, ahol az érdeklődők gyakorlatias választ találhatnak európai nyaralással kapcsolatban felmerülő kérdéseikre.

EUvonal - VG Online

Valóban utazhatok a keményfedelű személyi igazolványommal Máltára? Mi a különbség, ha utasbiztosítást kötök, vagy ha kiváltom az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártyát? Vezethetek valamennyi tagállamban a jogosítványommal? Hol találok helyi tömegközlekedési menetrendet, autópálya-információkat, időjárás-jelentést vagy szállás-információkat? Hogyan vehetek igénybe diákkedvezményeket egy másik tagállamban? Mennyibe kerül egy hajvágás Máltán?

Az EUvonal naponta több száz ehhez hasonló kérdést válaszol meg a nyári szezonban. A tavalyihoz képest aktualizált tartalommal ismét elérhető a leggyakoribb kérdések alapján kialakított "Európai vakáció" aloldal.

Az euvonal.hu/europai_vakacio cím alatt áttekinthető szerkezetben fellelhető minden olyan információ vagy forrás, mely fontos lehet az Európai Unió valamely tagállamába utazó érdeklődő számára.

Az információk első része az utazással kapcsolatos általános kérdéseket válaszolja meg. Például azt, milyen általános szabályok vonatkoznak az autóval, repülővel vagy tömegközlekedéssel történő utazásra, hogyan lehet az itthoniakkal kapcsolatot tartani külföldről, vagy épp vészhelyzet esetén mi a teendő.

Az aloldal az egyes országokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint az ezekről szóló hivatalos honlapokat is összegyűjti. Ez a rész tartalmazza például a helyi közlekedésről szóló legfontosabb információkat, a legnagyobb városok hivatalos honlapjainak elérhetőségeit, alapvető termékek tájékoztató árait, vagy épp a kint működő magyar külképviseletek elérhetőségeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!