Hírek

2009.07.09. 21:21

Nem fellebezett - A börtönben fejezi be életét Madoff

Bernard Madoff, az 50 milliárd dolláros Wall Street-i csalássorozatot végrehajtó volt amerikai befektető nem fellebbez a rá kiszabott 150 évi börtönbüntetés ellen.

MTI Eco

Ira Sorkin, a befektetők ezreit évtizedeken át becsapó, most 71 éves Madoff ügyvédje nem közölte csütörtökön, miért döntöttek így. - Nem fellebbezünk, így döntöttünk, és nincs több mondanivalónk - tájékoztatta az újságírókat.

A szupercsalót - aki márciusban az ellene felhozott mind a 11 vádpontban, egyebek között kötvénycsalásban, három rendbeli pénzmosásban és hamis tanúzásban bűnösnek vallotta magát - múlt héten New Yorkban ítélték 150 évi szabadságvesztésre. Elvben fellebbezést nyújthatott volna be egy szövetségi kerületi fellebbviteli bíróságon, de nem élt ezzel a jogával.

Ez volt a legnagyobb olyan büntetés, amelyet az Egyesült Államokban az utóbbi években úgynevezett fehérgalléros bűnözőre kiszabtak. Az ügyészség szerint Madoff 65 milliárd dolláros csalást hajtott végre, ügyvédei szerint azonban ez az adat túlzó. Madoff maga 50 milliárdot vallott be.

Az egykor nagy tekintélyű üzletembert, a Nasdaq elektronikus tőzsde volt igazgatóját március 12-én zárták előzetesbe egy manhattani börtönbe, és most is ott várja, hogy kijelöljék, hol kell eltöltenie élete hátralevő részét. A szövetségi börtönhatóság még nem döntött Madoff elhelyezéséről, valószínűleg egy közepes biztonsági fokozatú létesítménybe kerül, drogkereskedők és gengszterek közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!