Hírek

2009.10.06. 08:12

A BKV után jön a MÁV végkielégítési botrány? Százmilliós ügyletek?

A MÁV-nál úgy alkották meg a menedzserszerződéseket, hogy lehetőség legyen a több tíz-, esetenként százmilliós végkielégítés felmarkolására – tudta meg a Magyar Nemzet. Heinczinger István MÁV-vezér eltávolítása a lap információi szerint rekordgyanús végkielégítéssel járna.

Magyar Nemzet

A nyugdíj előtti utolsó percben rendes felmondással felmondanak az embernek, így lehetőség nyílik a menedzserszerződésben foglalt több tíz-, esetenként százmilliós végkielégítés felvételére – értesült a Magyar Nemzet MÁV-os belső forrásokból.

Ők hangsúlyozták, a szerződések erre csak lehetőséget adnak, a jóhiszeműségtől és az alkalmazástól függ, hogy az érintettek élnek-e vele, azaz a megfelelő pillanatban kérik-e, hogy mondjanak fel nekik.

A jelek szerint azonban a MÁV-nál nemhiába fáradoznak és fizetnek szakértőknek azért, hogy ezek a szerződések megszülessenek. A lap úgy tudja, a MÁV-vezér leváltása rekordköltséggel járna a vasúttársaságnak, ami megnehezíti az eltávolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!