Hírek

2009.10.21. 13:38

Magánszemélyeknek is utalt egyesületi pénzekből Zuschlag

Zuschlag János a hozzá köthető szervezetetek pályázaton nyert pénzeiből egyes jelenlegi vádlottaknak és családtagjaiknak is utalt át különböző összegeke - mondta az egyik tanú a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján.

MTI

A bankszámlakivonatokból kiderült, hogy magánszemélyeknek különböző összegeket utaltak át, ezeket utóbb ő jelölte meg kölcsönként, mert a kivonat nem tartalmazta az átutalás jogcímét - vallotta a tanú, akit az elsőrendű vádlott a vádiratban szereplő egyesületek könyvelésének rendbetételére kért fel.

Az adószakértőként dolgozó tanút a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek könyvelésével bízták meg, aki ezeket visszamenőleg próbálta rendbe tenni. A nyomozóhatóság az adószakértő számítógépén megtalálta a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek dokumentumait.

Fodor Endre felolvasott egy, a nyomozóhatóság által lefoglalt levelet, melyben az adószakértő arról tájékoztatja Zuschlag Jánost, hogy az ellene indított vagyonosodási vizsgálathoz szükség van különböző elszámolásokra. Az adószakértő részletesen felsorolta a levélben, hogy Zuschlag János kiknek utalt különböző összegeket, amelyekről nincsenek meg az elszámolások.

Krausz Csaba ötödrendű vádlott elmondta: az átutalt összegek nem magánzsebbe mentek, hanem azokból az Ifjú Szocialisták Mozgalmának különböző rendezvényeit finanszírozták. Az adószakértő a bíró kérdésére elmondta: az egyesületek pályázati tevékenységére csak következtetni tudott abból, hogy a számlákra különböző minisztériumi forrásokból összegek érkeztek.

A szerdai tárgyalási napon az egyesületek pályázatainak felolvasásával folytatja a bíróság a bizonyítási eljárást.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!