Hírek

2009.10.13. 09:52

Media Markt, Credigen – Mégsem ingyenes a hitel?

Hasznos kételkedni az imponáló vásárlási feltételeket, szépülést, egészséget kínáló reklámokban, és érdemes megfontolni a gyors kölcsönajánlatokat, mert könnyen pórul járhat a fogyasztó.

Világgazdaság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elmúlt időszakban indított versenyfel-ügyeleti eljárásai figyelmeztetik a cégeket is: kifizetődőbb, ha eleget tesznek a versenyhatósági határozatnak, mert mulasztásuk újabb bírsággal járhat.

A Media Markt és a Credigen Bank azért került a versenyhatóság látókörébe, mert áruvásárlási hitelkonstrukciójukkal feltételezhetően megsértették a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát. A GVH szerint valószínűsíthető, hogy a meghirdetett „ingyenhitelhez” mégsem jutott hozzá ingyenesen minden ügyfél.

Bár súlyos, esetenként százmilliós nagyságrendű bírság az ára a törvénysértésnek, változatlanul sok cég használja ki a szépülni és a gyógyulni vágyókat. A versenyhatóság nemrég az Ilcsi-féle szépítő füveket vette górcső alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!