Hírek

2009.10.13. 22:08

Öt személyt ajánl EU-biztosnak az MSZP

Az MSZP országos elnöksége öt személyt ajánl Bajnai Gordon miniszterelnök figyelmébe, hogy közülük jelölje az Európai Bizottság magyar biztosát - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden a párt országos elnökségének ülése után.

mszp.hu

Az elnökség sorrendben a következő politikusokat ajánlja: Veres Jánost, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesét, volt pénzügyminisztert, Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselőt, Andor Lászlót, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóságának tagját, Kovács László jelenlegi EU-biztost és Vadai Ágnest, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát - olvasható az mszp.hu-n.

Lendvai Ildikó szerint a jelöltek mindegyike kitűnő szakember és jártas az európai politikában.

Arra a kérdésére, miért ez a sorrend, a pártelnök azt mondta: a lista első három helyén azok a politikusaik vannak, akiknek a nemzetközi politikában is örömmel szánnak nagy szerepet, míg a negyedik, illetve az ötödik helyen szereplő, szintén kiváló politikusokra a hazai politikában és a kampányban is számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!