Hírek

2009.10.13. 07:43

Tíz százalékra apadt az MSZP-tábor

Szélesebbre nyílt az olló a Fidesz és az MSZP támogatottsága között, a legnagyobb ellenzéki párt múlt havi két és félszeres többlete már meghaladja a három és félszerest – derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amit a Népszabadság mai száma közölt.

Népszabadság

Október elején 2,9 millió főt találhattunk a Fidesz hívei között, s nagyjából nyolcszázezren voltak az MSZP támogatói, vagyis az összes választó 10 százaléka – olvasható a napilap által közölt felmérésben.

A szocialisták számára nem csak a szavazótábor szerény mérete okozhat fejfájást, hanem a támogatók alacsony aktivitási szintje is. Ez tartós probléma, több mint három éve megfigyelhető, hogy az MSZP-sek részvételi hajlandósága alatta marad a fideszesekének. A ritka kivételt jelenti ez a hónap, amikor ilyen kicsi a különbség: a kormánypártiak 58, az ellenzékiek 61 százaléka tett ígéretet választási részvételre.

Az aktivitást is figyelembe véve az ellenzéki pártnak most 1,8 millió olyan szavazója van, aki elkötelezettnek mutatkozik s a parlamenti választáson is nagy bizonyossággal számítani lehet rájuk. A szocialista párt szűk 500 ezres támogatói maggal rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!