Hírek

2010.04.25. 14:33

Hirdetés: Áfás számlák kiállítása tetszőleges tartalommal

Áfás számlák kiállítását vállalta tetszőleges tartalommal egy vállalkozás az interneten közzétett hirdetésében; az adóhatóság elrendelte a társaság ellenőrzését - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) vasárnap az MTI-vel.

MTI Eco

A hirdetésre bejelentések hívták fel az adóhatóság figyelmét, és az egyik bejelentő által egyeztetett helyszínen és időpontban a hirdető társaság képviselőinek nem kis meglepetésére a revizorok jelentek meg - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A helyszínen megkezdett ellenőrzésen bevonták a társaság számlatömbjét, amelyben több kiállított számla tőpéldánya szerepelt annak ellenére, hogy a cég bevallása szerint a kérdéses időszakban semmilyen tevékenységet nem folytattak.

A rendelkezésre álló információk alapján az adóhatóság elrendelte a számlakibocsátó cég utólagos vizsgálatát, és azon adózók ellenőrzését is, akik a számlatömb tanúsága szerint számlát fogadtak be tőlük. A revízió megvizsgálja a hirdetést feladó cég bankszámlaforgalmát, és minden vevőpartnerénél is vizsgálódik.

A közlés szerint az eljárás végén az adóhatóság büntetőeljárást kezdeményez mindazok ellen, akik alaposan gyanúsíthatók az adócsalásban való közreműködéssel.

Az állami adóhatóság szerint azért is indokolt az adójogszabályokat ilyen durván megszegőkkel szemben a határozott fellépés, mert az interneten több hasonló tartalmú hirdetés is található - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik