Hírek

2010.05.13. 11:36

Jobbik: szavazati jogot a határon túli magyaroknak

Szavazati jogot adna a Jobbik a határon túl élő magyaroknak az állampolgársággal együtt – jelentette be Vona Gábor, a párt elnöke.

MTI

Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke a párt elnökségének szerdai döntését ismertetve hangsúlyozta: javaslatuk szerint az állampolgársághoz jutó magyarok a pártok országos listáira szavaznának. A határon túli magyaroktól így nem kellene ajánlószelvényeket begyűjteni, ugyanakkor a szavazati szándékukat előre, postai úton jelezniük kellene - fejtette ki a politikus.

A Jobbik nem kívánja feladni a parlament nemzetbiztonsági bizottságának vezetését, a párt ragaszkodik az ellenzéki frakciók kedden született szóbeli döntéséhez - mondta Vona. A párt elnöke úgy fogalmazott, ha a többi frakció a tárgyalások újranyitása mellett döntene, és azt kérnék a Jobbiktól, hogy mondjon le a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséről, akkor pártja az LMP-től a fenntartható fejlődés, míg az MSZP-től a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnöki székét kérné.

Kérdésre válaszolva a pártelnök megerősítette, hogy az Országgyűlés pénteki alakuló ülésén fekete mellényben és fehér ingben vesz részt, amit nem tart jogsértésnek.

– Ez a mellény nem a Magyar Gárda egyenruhája, ez egy gárdamellény, amely nem minősül egyenruhának, hanem szolidaritást fejez ki azok iránt, akiket az előző kormány antidemokratikus módon üldözött – fogalmazott a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!