Hírek

2010.07.05. 08:48

Három európai a legjobb négy között

Ameddig a csoportmérkőzések és a nyolcaddöntők után a világ a dél-amerikai csapatok sikereitől volt hangos, a negyeddöntők az európaiaké voltak.

DN

Kétnapos szünet után kedden folytatódik majd a Dél-Afrikában zajló labdarúgó-világbajnokság. A negyeddöntők óriási csatákat hoztak, és nagy meglepetéseket is: búcsúzott például Brazília és Argentína is. A folytatás legalább ilyen izgalmas lesz. Kedden az ötszörös világbajnokot kiejtő, ráadásul kiválóan futballozó Hollandia a Suarezt piros lapja miatt elveszítő Uruguay-jal csap össze (20.30). Szerdán pedig újabb kemény ütközet vár a Maradonát elszomorító németekre, akik a Paraguay ellen csak keservesen továbbjutó Spanyolországgal találkoznak.

Ameddig a csoportmérkőzések és a nyolcaddöntők után a világ a dél-amerikai csapatok sikereitől volt hangos, a negyeddöntők az európaiaké voltak. Ebben a szakaszban a mi kontinensünk egyetlen csapata sem szenvedett vereséget, ellenben kiesett három dél-amerikai. Az elődöntőben így három európai és egy dél-amerikai lesz. A németek megőrizték 2006-os helyüket, ellenben a hollandok 1998-ban, az uruguayiak 1970-ben, a spanyolok 1950-ben játszhattak legutóbb a legjobb négy között.

Nem európai rendezésű világbajnokságon legutóbb 1994-ben fordult elő, hogy a mi kontinensünk három csapata mellett egy dél-amerikai maradt versenyben. Nem mellékesen: akkor a brazilok nyertek, maguk mögé utasítva az olaszokat,
a svédeket és a bolgárokat. Most egy uruguayi siker kisebb csodával érne fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!