Hírek

2010.07.10. 09:04

Több gyilkossági kísérletet túlélt a meggyilkolt magyar poltikus

Lelőtték Basternák Lászlót, az MKP komáromi járási elnökét, Ógyalla főellenőrét a háza előtt pénteken este kilenc óra tájban - jelentette a helyszínről az Új Szó tudósítója. Az ismeretlen tettes lapunk információi szerint valószínűleg egy autóból, sörétes puskával lőtte főbe áldozatát, aki a helyszínen életét vesztette.

Új Szó

Az utcát, ahol a politikus háza áll, lezárták a helyszínelő rendőrök. Egy szürke metálfényezett Honda Civic gépkocsit ellenőriznek; biztosítják a nyomokat, feltételezhető ugyanis, hogy a merénylő ezt a járművet használta. Kutyás rendőrök is jelen vannak, tehát elképzelhető, hogy ily módon is megpróbálnak az elkövető nyomára bukkanni. Az áldozat holtteste este tíz óra után is a ház elött feküdt - írta az Új Szó, szlovákiai magyar nyelvű napilap internetes oldala.

Basternák László az MKP komáromi járási elnöke és a párt Nyitra megyei képviselője, valamint Ógyalla főellenőre volt. Az előző megbízatási időszakban a város polgármestereként tevékenykedett.

Idén március 3-án már megkíséreltek ellene egy merényletet a háza előtt, amikor - elmondása szerint - feleségével kutyasétáltatásból tért haza.

„Én az egyik kutyával már bementem az udvarra, a bejárati lépcsőnél álltam, amikor az utcáról eldördült a lövés – idézte fel akkor a történteket Basternák. – Szerencsére nem engem, hanem a bejárati kapu zárját találta el a golyó. A feleségem még kijjebb állt, de ő is csak annyira emlékszik, hogy abból az irányból érkezett a támadó, ahonnan mi is jöttünk. Odaért a házunkhoz, lőtt, és el is tűnt. Az arcát sajnos nem láttam, mert jól lehúzta a csuklyát.”

Még 2002-ben festékes ballonokkal dobálták meg Basternák házát, több névtelen fenyegető levelet kapott polgármestersége idején és azóta is.

A tavalyi novemberi megyei önkormányzati választások előtt ismeretlenek a személyét lejárató röplapokat postáztak a járás több községi hivatalába. Sőt, megyei képviselőtársai is kaptak névtelen levelet, amelynek szerzője nacionalista megnyilvánulásokkal vádolta őt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!