Hírek

2010.07.11. 10:31

Új luxusüdülőhelyet építenek Dubrovnik közelében

Várhatóan év végéig megkezdődik összesen 13 szálloda és 56 luxusvilla építése a Dubrovnikhoz közeli Doli településen, ahol Monte Carlo, Saint Tropez és Abu Dhabi fényűző körülményeit kívánják egyesíteni egy 5 ezer hektáros területen - adta közre hírlevelében a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

MTI Eco

A Horvát álom címet viselő projekt tervei szerint 2015-re készülnek el az elit üdülőparadicsommal, a dél-dalmát településnél található Sestrice-öbölben. A megvalósítás első szakasza 1,5 milliárd euróba kerül, a teljes költségvetés mintegy 5 milliárd euró.

    Nemcsak luxusszállodák épülnek, de óriás jachtok fogadására alkalmas, 400 kikötőhellyel rendelkező kikötő, a magánrepülőgépeknek leszállóhely, golfpálya, 350 apartman, egy stadion, továbbá sétálóutca, bevásárlóközpont, valamint üzletek, galériák, múzeumok, vendéglátó- és szórakozóhelyek, kiállítási központ, de koncertek és sportrendezvények megtartására is alkalmas többfunkciós csarnok is létesül. Mindezt olajfákkal, levendulamezőkkel és szőlőskertekkel veszik körül.

Az egyelőre érintetlen öbölben összesen 3500 ágyat kínálnának majd a hotelek és apartmanok. A tervezők szerint a közeli Popovo mezőn a turistakomplexum szükségleteit kielégítő egészséges hozzávalókat termelik majd, de ezen a területen kapna helyet az a lakópark, amelyben a személyzet elhelyezését biztosítanák.

    A kiszemelt terület részben Bosznia-Hercegovinához tartozik és mindössze 27 kilométerre van Dubrovniktól, az Elafiti-szigetekkel átellenben. Az ötletgazdák úgy vélik, hogy Európában egyedülálló komplexumot létesítenek, amely Saint Tropez és Porto Cervo báját, a Cannes és Monte Carlo stílusát követő kikötőket, a legfényűzőbb portugál golfpályákat, de a Barcelonához vagy Las Vegashoz hasonló "partivárosok" hangulatát is egyesíti majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!